Seszele

SESZELE

Na Seszelach podawane są potrawy kuchni międzynarodowej, ale dominuje kuchnia kreolska. Tak samo jak o całej kulturze, tak też o wyjątkowość potraw zadecydowała historia Seszeli. W kuchni odnajdziemy wpływy francuskie, afrykańskie oraz indyjskie i chińskie. Dodatkowym czynnikiem kształtującym jej charakter jest położenie wysp oraz fakt, że w kraju są ziemie całkiem dobre pod uprawę.Podstawą wyspiarskich dań są ryby i owoce morza. Z bardziej wyszukanych dań znajdziemy: mięso z dzikiego indyka lub z żółwia oraz wywodzące się z Francji żabie udka.Nieodzownym elementem są przyprawy. Nie unika się kusząco słodkiego aromatu wanilii oraz cynamonu. Często spotykaną przyprawą jest również czosnek. Do potraw trafiają też przyprawy, o których w Polsce prawdopodobnie nie słyszeliśmy: kambar, yam, czy też cassava.

TRASA REJSU

Dokładną trasę rejsu tradycyjnie ustalimy sobie wspólnie razem już na miejscu. Będzie ona zależała głównie od warunków atmosferycznych i naszych potrzeb. Odwiedzimy trzy największe wyspy na Seszelach: Mahe Island skąd rozpoczniemy i gdzie zakończymy nasz rejs, Praslin, wyspę służącą w XVIII wieku jako przystań dla piratów oraz La Dique.  Zeksplorujemy też mniejsze wysepki, zagłębimy się w urokliwe zatoczki i zrelaksujemy na piaszczystych plażach z białym piaskiem.

 

KATAMARAN

Przez dziesięć dni naszym domem będzie luksusowy, a przede wszystkim Bezpieczny Katamaran Lagoon 450 z 2013 roku 10-cio osobowy z czterema dwuosobowymi, zamykanymi kabinami, a każda z nich z własną łazienkawyposażoną w umywalkę, toaletę oraz prysznic z ciepłą wodą, jak również dwoma pojednynczymi kabinami znajdującymi się na dziobach obu pływaków. Do tego przestrony salon wewnętrzny wraz z aneksem kuchennym oraz wygodny salon zewnętrzny.

TERMIN REJSU

Zaokrętowanie: Praslin 15.09.2018 (sobota) od godziny 17:00

Wyokrętowanie: Praslin 25.09.2018 (sobota) do godziny 8:00 rano

 

KOSZTY

CENA 4700 ZŁ/OS

PODANE CENY SĄ PRZY ZAŁOŻENIU 8 OSÓB W ZAŁODZE

Cena obejmuje:

  • zakwaterowanie na katamaranie
  • opiekę doświadczonego Kapitana
  • Ponton z silnikiem zaburtowym
  • Pościel
  • Ręczniki
  • Sprzątanie katamaranu po rejsie 
  • Ubezpieczenie kaucji 
  • Opłaty klimatyczne
  • Opinie z rejsu

Dodatkowe koszta:

  • Ok. 400 euro/os zrzuta na miejscu do kasy jachtowej na jedzenie, opłaty portowe, paliwo do jachtu, gaz.
  • 100 euro/os kaucja zwrotna po rejsie
  • Dla chętnych szkolenie oraz certyfikat ISSA + egzamin w cenie 600 zł Inshor Skipper oraz 900 zł Offshore Skipper

 

CENA NIE ZAWIERA:

  • Biletu lotniczego na miejsce zaokrętowania i z powrotem
  • Wydatków własnych
  • Transferu z lotniska do mariny i z powrotem
  • Ubezpieczenia KL i NW

 

TERMINY PŁATNOŚCI:

  • 50 % przy rezerwacji miejsca
  • 50 % do 15.06.2018
  • 250 zł za szkolenie i egzamin na Inshore Skipper oraz 400 zł na Offshore Skipper ISSA płatne przelewem przy rezerwacji miejsca
  • 350 zł za certyfikat Inshore Skipper oraz 500 zł za Offshore Skipper ISSA płatne w dniu zakończenia rejsu

 

CO WARTO ZABRAĆ:

  • Obuwie z miękką, jasną podeszwą (najlepiej wodoodporne)
  • Rękawiczki żeglarskie (mogą być też rowerowe)
  • Strój kąpielowy
  • Nakrycie głowy
  • Kremy z filtrem do opalania
  • Prawo jazdy (potrzebne przy wypożyczaniu skuterów i samochodów)
  • POZYTYWNE NASTAWIENIE I DUŻO DOBREGO HUMORU :)

Nie zabieramy plecaków ze stelażem ani walizek!!!

Najlepiej spakować się w worek żeglarski albo miękką torbę podróżną.

Cubanera Travel

Z nami poszerzysz swoje horyzonty i odkryjesz nieznane lądy

 

Rejsy na Katamaranach

* - pola z gwiazdką są wymagane

Nazwa Rejsu

Dane Osobowe

Adres zamieszkania

Dane kontaktowe

Pozostałe informacje


Oświadczam, że zapoznałem/-am się i w pełni akceptuję treść umowy oraz warunki uczestnictwa w rejsie.

Kwota przekazana na konto organizatora


Jeśli rejs się nie odbędzie z winy organizatora lub braku frekwencji organizator zwróci zaliczkę na konto, z którego zaliczka została wpłacona, natomiast jeśli uczestnik zrezygnuje z rejsu – zwrócimy zaliczkę pod warunkiem, że znajdzie zastępstwo na swoje miejsce.

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, aby zapisać się do newsletter'a