Karaiby

KARAIBY 

Kuchnia karaibska jest bardzo zróżnicowana. Kuchnia ta powstała w wyniku fuzji kuchni indiańskiej tego obszaru z tradycjami europejskimi i afrykańskimi, dodatkowo wzbogaconych przez przybyszy z Chin i Indii. Pomimo wielu elementów wspólnych każda wyspa wykształciła własny styl przyrządzania potraw. Typowe jest dodawanie owoców i mleczka kokosowego do potraw mięsnych. Podstawą pożywienia jest sprowadzany z Azjiryż, pochodzący z Afryki maniok, bardzo popularne są miejscowe ryby i owoce morza, obejmujące również ślimaki morskie. Typowe warzywa to bataty i banany, których niektóre odmiany używane są jedynie do gotowania i smażenia. Powszechnie wykorzystywane są rośliny strączkowe. Z mięs najbardziej powszechna jest wieprzowina i kurczaki.

TRASA REJSU

Przykładowa trasa

St. Martin - St. Barth - Saba -   Bequia - Eustatius - St. Kitts - St. Nevis - Antigua - Barbuda - Montserrat - Gwadelupa - Dominika - St. Martin

Trasa może ulec zmianie w czasie trwanie rejsu gdyż jest w dużej mieże uzależniona od panujących warunków atmosferycznych oraz sprawności załogi.

KATAMARAN

Przez dwa tygodnie naszym domem będzie luksusowy, a przede wszystkim Bezpieczny Katamaran  Salina 48. Katamaran jest  10-sto osobowy z czterema dwuosobowymi, zamykanymi kabinami, a każda z nich z własną łazienkę wyposażoną w umywalkę, toaletę oraz prysznic z ciepłą wodą, jak również dwoma pojednynczymi kabinami znajdującymi się na dziobach obu pływaków. Do tego przestrony salon wewnętrzny wraz z aneksem kuchennym oraz wygodny salon zewnętrzny.

 

TERMIN REJSU

 

Zaokrętowanie: St. Martin, Marigot Marina de Royal - 01.12.2018 (sobota) od godziny 17:00

Wyokrętowanie: St. Martin, Marigot Marina de Royal- 15.12.2018 (sobota) do godziny 8:00 rano

 

KOSZTY

Cena rejsu: 5500 zł/os 

                  

Cena obejmuje:

  • zakwaterowanie na katamaranie
  • opiekę doświadczonego Kapitana
  • Ponton z silnikiem zaburtowym
  • Pościel
  • Ręczniki
  • Ubezpieczenie kaucji
  • Sprzątanie katamaranu po rejsie
  • Pakiet startowy
  • Opłaty klimatyczne
  • Opinie z rejsu

Dodatkowe koszta:

  • Ok. 150 euro/osi 350 $ amerykańskich zrzuta na miejscu do kasy jachtowej na jedzenie, opłaty portowe, paliwo do jachtu, gaz (obligatoryjnie)
  • 100 euro/os kaucja zwrotna po rejsie
  • Dla chętnych szkolenie oraz certyfikat ISSA + egzamin w cenie 600 zł Inshor Skipper oraz 900 zł Offshore Skipper

 

CENA NIE ZAWIERA:

  • Biletu lotniczego na miejsce zaokrętowania i z powrotem
  • Wydatków własnych
  • Transferu z lotniska do mariny i z powrotem
  • Ubezpieczenia KL i NW

 

TERMINY PŁATNOŚCI:

  • 50 % przy rezerwacji miejsca
  • 50 % do 01.10.2018
  • 250 zł za szkolenie i egzamin na Inshore Skipper oraz 400 zł na Offshore Skipper ISSA płatne przelewem przy rezerwacji miejsca
  • 350 zł za certyfikat Inshore Skipper oraz 500 zł za Offshore Skipper ISSA płatne w dniu zakończenia rejsu

 

CO WARTO ZABRAĆ:

  • Obuwie z miękką, jasną podeszwą (najlepiej wodoodporne)
  • Rękawiczki żeglarskie (mogą być też rowerowe)
  • Strój kąpielowy
  • Nakrycie głowy
  • Kremy z filtrem do opalania
  • Prawo jazdy (potrzebne przy wypożyczaniu skuterów i samochodów)
  • POZYTYWNE NASTAWIENIE I DUŻO DOBREGO HUMORU :)

 

Nie zabieramy plecaków ze stelażem ani walizek!!!

Najlepiej spakować się w worek żeglarski albo miękką torbę podróżną.

Cubanera Travel

Z nami poszerzysz swoje horyzonty i odkryjesz nieznane lądy

 

Rejsy na Katamaranach

* - pola z gwiazdką są wymagane

Nazwa Rejsu

Dane Osobowe

Adres zamieszkania

Dane kontaktowe

Pozostałe informacje


Oświadczam, że zapoznałem/-am się i w pełni akceptuję treść umowy oraz warunki uczestnictwa w rejsie.

Kwota przekazana na konto organizatora


Jeśli rejs się nie odbędzie z winy organizatora lub braku frekwencji organizator zwróci zaliczkę na konto, z którego zaliczka została wpłacona, natomiast jeśli uczestnik zrezygnuje z rejsu – zwrócimy zaliczkę pod warunkiem, że znajdzie zastępstwo na swoje miejsce.

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, aby zapisać się do newsletter'a