Sardynia (Włochy)

SARDYNIA (Włochy)

Kuchnia włoska charakteryzuje się korzystaniem z dużej ilości warzyw i przypraw takich jak oregano, bazylia, pieprz, wstragon, tymianek, rozmaryn, a także używaniem parmezanu. W kuchni tej dość powszechnie stosuje się też oliwę, pomidory oraz cebulę i czosnek, a także oliwki. Kuchnia włoska wyspecjalizowała się szczególnie w potrawach mącznych oraz w rybnych i owocach morza. Charakterystyczną cechą kuchni włoskiej jest przygotowywanie dań świeżych ze składników dostępnych w okolicy, o danej porze roku. Włosi pod względem zasad kulinarnych są bardzo przywiązani do swojej tradycji. W kuchni włoskiej nie ma miejsca na ustępstwa pod względem jakości składników lub dodatków. Pewną tradycją jest także stała w całych Włoszech pora spożywania poszczególnych posiłków w ciągu dnia.

TRASA REJSU

W zależności od warunków atmosferycznych wybierzemy albo trasę na północ od Olbi, albo na połunie. W obu przypadkach ostateczna trasa rejsu zostanie ustalona na miejscu w dniu jego rozpoczęcia i w dużej mierze będzie zależała od sprawność załogi.

1.TRASA PÓŁNOCNA
2.TRASA POŁUDNIOWA

 

KATAMARAN

Przez tydzień naszym domem będzie luksusowy, a przede wszystkim Bezpieczny Katamaran Lagoon 400 S2 z 2018 roku!!!. 10-cio osobowy z czterema dwuosobowymi, zamykanymi kabinami, a każda z nich z własną łazienka i prysznicem oraz dwoma pojedynczymi kabinami.

 

TERMIN REJSU

Zaokrętowanie: Olbia (Sardynia) 28.04.2018 (sobota) od godziny 17:00

Wyokrętowanie: Olbia (Sardynia) 05.05.2018 (sobota) do godziny 8:00 rano

 

KOSZTY

CENA 2950 ZŁ/OS

PODANE CENY SĄ PRZY ZAŁOŻENIU 8 OSÓB W ZAŁODZE

Cena obejmuje:

  • zakwaterowanie na katamaranie w kabinie dwuosobowej z własną łazienką 
  • opiekę doświadczonego Kapitana
  • pościel
  • ręczniki
  • sprzątanie katamaranu po rejsie
  • ubezpieczenie kaucji
  • Ponton
  • Opłaty klimatyczne
  • Opinie z rejsu

Dodatkowe koszta:

  • Ok. 250 euro/os zrzuta na miejscu do kasy jachtowej na jedzenie, opłaty portowe, paliwo do jachtu, gaz.
  • 100 euro/os kaucja zwrotna po rejsie
  • Dla chętnych szkolenie oraz certyfikat ISSA + egzamin w cenie 600 zł Inshor Skipper oraz 900 zł Offshore Skipper

 

CENA NIE ZAWIERA:

  • Biletu lotniczego na miejsce zaokrętowania i z powrotem
  • Wydatków własnych
  • Transferu z lotniska do mariny i z powrotem
  • Ubezpieczenia KL i NW

 

TERMINY PŁATNOŚCI:

  • 50 % przy rezerwacji miejsca
  • 50 % do 28.02.2018
  • 250 zł za szkolenie i egzamin na Inshore Skipper oraz 400 zł na Offshore Skipper ISSA płatne przelewem przy rezerwacji miejsca
  • 350 zł za certyfikat Inshore Skipper oraz 500 zł za Offshore Skipper ISSA płatne w dniu zakończenia rejsu

 

CO WARTO ZABRAĆ:

  • Obuwie z miękką, jasną podeszwą (najlepiej wodoodporne)
  • Sztormiak (kurtka i spodnie nieprzemakalne)
  • Nakrycie głowy
  • Kremy z filtrem do opalania
  • Prawo jazdy (potrzebne przy wypożyczaniu skuterów i samochodów)
  • POZYTYWNE NASTAWIENIE I DUŻO DOBREGO HUMORU :)

Nie zabieramy plecaków ze stelażem ani walizek!!!

Najlepiej spakować się w worek żeglarski albo miękką torbę podróżną.

Cubanera Travel

Z nami poszerzysz swoje horyzonty i odkryjesz nieznane lądy

 

Rejsy na Katamaranach

* - pola z gwiazdką są wymagane

Nazwa Rejsu

Dane Osobowe

Adres zamieszkania

Dane kontaktowe

Pozostałe informacje


Oświadczam, że zapoznałem/-am się i w pełni akceptuję treść umowy oraz warunki uczestnictwa w rejsie.

Kwota przekazana na konto organizatora


Jeśli rejs się nie odbędzie z winy organizatora lub braku frekwencji organizator zwróci zaliczkę na konto, z którego zaliczka została wpłacona, natomiast jeśli uczestnik zrezygnuje z rejsu – zwrócimy zaliczkę pod warunkiem, że znajdzie zastępstwo na swoje miejsce.

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, aby zapisać się do newsletter'a